All Images Header

Veel vernieuwingen in BINK 9

Veel vernieuwingen in BINK 9

Kwaliteitsverklaringen EPG in BINK 9

Opzet van EPG kwaliteitsverklaringen aangepast

Waar voorheen altijd gekozen werd op de ISSO codering (tegenwoordig BCRG), kan er nu op product gekozen worden. Het grote voordeel is dat wanneer een product meer verklaringen heeft, deze niet apart hoeven worden ingevoerd. Bij het openen van een oud project krijgt de gebruiker een melding dat de kwaliteitsverklaringen in het project nagekeken moeten worden. Dit is een eenmalig gevolg van de vernieuwde en vereenvoudigde opzet.

Eveneens is de berekening van zonnecollectorsystemen volgens NEN 7120:2011;C5:2014 19.6.3.1 (gebruik Bijlage I) verbeterd.

Gebruiksoppervlakteberekening toegevoegd aan BINK

De gebruiksoppervlakteberekening is definitief opgeleverd in BINK 9 en dus met bijbehorende rapportage in de software opgenomen.

Uitbreidingen in gebouwsimulatie module DYWAG

DYWAG is uitgebreid met drie Belgische klimaatbestanden. Daarnaast kunnen zogenaamde EnergyPlus Weather files (EPW bestanden) in DYWAG worden geïmporteerd om deze als klimaat te gebruiken. Ook zijn er extra resultaten toegevoegd voor nachtventilatie en balans en zijn de resultaten voor infiltratie en extra ventilatie gesplitst.

BINK Brando resultaten

In de Brandoverslagberekening is de functionaliteit om een 3D-visualisatie van de resultaten te tonen toegevoegd.

Algemene vernieuwingen

Voor de Gebruiksoppervlakteberekening en Warmteverliesberekening volgens ISSO 51, 53 en 57 is nieuwe functionaliteit ingebouwd in de resultaatweergave gebouwd. Gekozen kan worden voor een weergave zoals die in het rapport getoond wordt.

De export naar Excel is verbeterd.

Projecten openen als bibliotheek (en extra bibliotheken openen) kan nu via het bibliotheekgedeelte aan de rechterzijde van het scherm.