All Images Header

Succesvolle ‘Uitgerekend BIM!’ roadshow

Succesvolle ‘Uitgerekend BIM!’ roadshow

succes uitgerekend bim

Uitgerekend BIM! Een revolutionaire oplossing waarmee de benodigde invoertijd ten opzichte van het traditionele rekenwerk teruggebracht van (6 man)weken naar (4 man)dagen. Dit geldt dan voor een succesvolle pilot voor het TNW gebouw van de TU Delft, bestaande uit meer dan 1500 ruimten en 33000 constructies.

Zoiets kun je roepen, maar zien is geloven! Na de kick-off van 28 november jl. zijn nu de roadshows van start gegaan. Afgelopen maandag 27 januari was het dan zover. Meer dan 50 geïnteresseerden schoven aan bij de demonstratie van de bi-directionele koppeling tussen Revit en BINK. In krap een uur tijd werd verteld hoe en waarom de samenwerking tussen Kuijpers Installaties, Itannex en BINK software tot stand is gekomen. Er werd niet alleen verteld, dat de bi-directionele koppeling een feit is, maar deze werd ook daadwerkelijk live vertoond. Tijdens deze sessie werd ook meteen duidelijk, dat door de aanzienlijke verkorting van de invoertijd er in het ontwerpproces een flinke kwaliteitsslag kan worden gerealiseerd. Immers bij aanpassingen in het ontwerp kunnen eventuele consequenties snel duidelijk worden gemaakt. Iets wat in de praktijk bij dit soort grotere projecten zelden gebeurt.

De bezoekers, praktiserend bij installatie-, advies- en architectenbureau’s, projectontwikkelaars en bouwbedrijven, discussieerden ook over noodzakelijk ketensamenwerking in dergelijke gevallen. Immers in het BIM traject zal het centrale gebouwmodel door alle bouwpartners moeten worden omarmd.

Al met al, was de demonstratie voor velen een openbaring. Deze korte maar krachtige sessie werd afgesloten met een hartelijk applaus. De aanwezigen zijn tot slot uitgenodigd om de proef op de som te nemen binnen hun eigen organisatie. Aan de hand van de BIM checker (gratis tool www.bimchecker.nl) kunnen zij al aan de slag om hun modellen te testen. Vervolgens komen de initiatiefnemers van “Uitgerekend BIM!” met alle plezier langs om daarbij te assisteren.

U kunt zich daarvoor aanmelden door een mail te sturen naar info@binksoftware.nl of te bellen met 078-7400200.