Referenties

HK Engineering: "Alles draait om licht en lucht"
“Het nieuwe pand van BINK was een oude remise dat nu getransformeerd is tot kantoor,” vertelt Hans Kraak uit Soest. “Als installatietechnisch adviseur zorg ik ervoor dat mensen het naar hun zin hebben in het pand. Maar toen ik het voor het eerst zag, heb ik me wel even achter mijn oren gekrabd. Het pand is heel diep en heeft alleen ramen aan de voorkant, waardoor te weinig daglicht kan binnendringen. En alles draait om licht en lucht. Als mensen dat hebben is de rest bijzaak.”
Hogeschool Kempen: "Studenten leren nu werken met professionele programma's"
De software van BINK wordt door steeds meer bedrijven ontdekt, ook buiten de landsgrenzen. Katholieke Hogeschool Kempen in het Belgische Geel startte in 1999 al met de onderwijslicentie en heeft nu ook speciale studentenlicenties van de BINK installatiesuite aangeschaft.
Ook Hogeschool Utrecht kiest voor BINK
De Faculteit Natuur en Techniek van de Hogeschool van Utrecht verzorgt onderwijs op de gebieden automatiseren, bouwen, onderhouden, ondernemen, onderzoeken en ontwerpen.
Plumco: "Zelf controle houden op installaties die we bieden"
Het berekenen van sanitaire installaties is een taak die veel installateurs gewoon doorschuiven naar de leveranciers. Men beschikt over onvoldoende kennis en tijd om de berekeningen zelf uit te voeren en een berekening door een leverancier is dan nog zo makkelijk. Nochtans kiest niet iedereen voor die gemakkelijke oplossing. Plumco, een Kruibeeks HVAC-installatiebedrijf opgericht door zaakvoerder Jean-Pierre Geerts, maakt gebruik van de gespecialiseerde BINK-software om zelf berekeningen uit te voeren.
Nieuwe basisgereedschappen voor elke installateur?
Met behulp van 3D-ontwerp en dynamische gebouwsimulatie, het energieverbruik van een gebouw vooraf bepalen.