Feenstra Verwarming: "Bij BINK weten ze waar ze over praten"

Feenstra VerwarmingFeenstra Verwarming BV is al bijna zestig jaar specialist in het installeren van cv- en warmwatersystemen in woningen en utiliteits- bouw. Inmiddels is Feenstra uitgegroeid tot een enorm concern met vestigingen door heel Nederland. Ze adviseren, installeren, voeren preventief en correctief onderhoud uit en ondersteunen bedrijven, instellingen en particulieren bij het nemen van belangrijke investeringsbeslissingen. Onlangs stapte het hele bedrijf over op de software van BINK.

Overstappen naar een nieuw pakket

Robert-Jan ter Borg, hoofd van de Technische Afdeling in Enschede, houdt zich onder meer bezig met de werkvoorbereiding en het maken van calculaties. "Voorheen werkten we met rekenprogrammatuur van een eenmansbedrijfje", vertelt Ter Borg. "Op zich goede programma's, maar het nadeel was dat het vaak erg lang duurde voordat normveranderingen waren doorgevoerd. Hierdoor waren berekeningen niet altijd betrouwbaar. Bovendien houdt het werken met een eenmanszaak een zeker risico in.

Want wat als zo'n persoon er opeens mee stopt. Toen kwamen we in contact met BINK software. Nieuwsgierig naar het bedrijf en de mogelijkheden van de programma's, hebben we Tjerk Tijsma uitgenodigd een presentatie bij ons te geven en hebben we een aantal proefberekeningen gemaakt. Over het resultaat was iedereen zo enthousiast, dat uiteindelijk al onze vestigingen besloten met BINK in zee te gaan."

Altijd up-to-date

"Het grootste voordeel van BINK software is dat de modulen altijd heel actueel zijn", vervolgt Ter Borg. "Elke normwijziging wordt vrijwel meteen verwerkt en bovendien ontvang je automatisch een update van het betreffende programma." Ook over het gebruiksgemak van de software is Ter Borg te spreken. "Natuurlijk is het in het begin even wennen. Maar zodra je thuis bent in de programmatuur, werkt het uitstekend. Ideaal is ook dat leidingnetwerken grafisch kunnen worden opgezet. Dat bespaart ons heel veel tijd." Als extra pluspunt noemt Ter Borg het feit dat de gebouwinformatie maar één keer hoeft te worden ingevoerd. "Behalve de tijdbesparing die dat oplevert, beperk je daarmee ook het risico op (invoer)fouten."

Prima ondersteuning

Feenstra Verwarming werkt momenteel met de modulen Tranmissieberekeningen, Radiator-selectie, Tapwater, Luchtkanalen en Gasleiding. Ook van de CAD-koppelingen wordt binnen het bedrijf dankbaar gebruik gemaakt. "En nu is het wachten op de release van de module CV-leiding", vult Ter Borg aan. "Daar zitten we echt met smart op te wachten!"

Op de vraag of hij tevreden is over de ondersteuning vanuit BINK, antwoordt Ter Borg:

"Die is meer dan prima. Bij vragen of onduidelijkheden kunnen we altijd terecht bij Tjerk.

Hij is niet alleen goed bereikbaar, maar ook erg oplettend en bekwaam. Als we zelf twijfelen over de juistheid van de door ons ingevoerde gegevens, sturen we de berekening ter controle door naar Tjerk. En hij weet daar altijd meteen de fouten uit te halen. Die man weet echt waar hij het over heeft!"

Doelgroepen

Deze referentie is interessant voor de volgende doelgroep: