BINK Energie suite

Energie thumbBINK Energie suite is een geïntegreerde set van rekenprogramma's voor bepaling van de energieprestatie van een gebouw. Door de gemeenschappelijke BINK-dataset bespaart u invoertijd en kunt u op eenvoudige wijze uw gebouw- en installatieontwerp optimaliseren voor de gunstigste eneregieprestatie. De Energie suite is prima gereedschap voor o.a. de Energie Adviseur en bouwafdeling gemeenten.

Door de gemeenschappelijke BINK-dataset bespaart u invoertijd en kunt u op eenvoudige wijze uw gebouw- en installatieontwerp optimaliseren voor de gunstigste energieprestatiewaarde. Met BINK BUILDER, een 3D tekenmodule zet u binnen korte tijd een gebouwmodel op welk direct in de BINK berekeningen kan worden gebruikt.

Een complete set energieprestatieberekeningen

 

EPG (NEN 7120 en 8088)

De Energie Prestatienorm Gebouwen (EPG) is de nieuwe bepalingsmethode voor de energieprestatie van zowel woningen als utiliteitsgebouwen. Meer informatie...

DYWAG dynamische gebouwsimulatie

DYWAG staat voor: DYnamisch WArmtegebruik in Gebouwen en is de applicatie waarmee optredende warmtestromen en temperaturen in gebouwen worden bepaald door uurlijks de gehele warmte- en vochthuishouding van het gebouw en/ of ruimtes te berekenen. Meer informatie...

U-waarde (NEN 1068 & NPR 2068)

Deze module is geschikt voor het berekenen van de warmtedoorgangscoëfficiënt van zowel enkelvoudige constructies en/ of samengestelde constructies. Afschotisolatie & spouwankers kunnen in de berekening worden verwerkt. Meer informatie...

BUILDER voor grafische 3D invoer

De BUILDER is een 3D tekenmodule specifiek ontworpen voor het grafisch invoeren van gebouwinformatie. Hiermee is het een peulenschil om een 3D gebouwmodel op te zetten dat direct in BINK berekeningen kan worden gebruikt. Meer informatie...

De duurzaamheid van de BINK Energie suite Builder

  • De geïntegreerde BINK omgeving zorgt ervoor dat ingevoerde en berekende gegevens direct beschikbaar zijn in alle BINK modulen.
  • BIM import via gbXML geeft uiteraard nog meer tijdwinst. Indien het model niet 3D beschikbaar is, kan de gebouwinformatie ook via DXF worden ingelezen
  • De BINK omgeving maakt direct gebruik van alle Bouwbesluit eisen (die standaard in de BINK programmatuur zijn opgenomen). Hierdoor wordt automatisch voldaan aan een juiste indeling volgens het Bouwbesluit en wordt automatisch gebruik gemaakt van de in het Bouwbesluit gestelde ventilatie eisen.
  • Er is een uitgebreide bibliotheek beschikbaar met materiaal- en constructiegegevens volgens ISSO 6/ SBR 9.
  • Er zijn via de Helpfuncties directe koppelingen met het BRIS Warenhuis en ISSO digitaal. Met BRIS Warenhuis kan alle relevante informatie van het Bouwbesluit en Nederlandse normen en praktijkrichtlijnen (NPR) digitaal direct op artikelniveau kunnen worden geraadpleegd. Met ISSO digitaal kunnen de bijbehorende ISSO publicaties digitaal worden ingezien.
  • Alle invoervelden zijn voorzien van de mogelijkheid een default (=vaste) waarde en een lijst met voorkeursinstellingen op te geven. Hiermee kan veel voorkomende invoer al worden klaargezet, zodat die in ieder nieuw project direct beschikbaar is.
  • De “rode draad” en de “knipoog” in de programmatuur helpen de gebruiker door het programma heen. De rode draad zorgt ervoor dat de invoer begint bij algemene projectgegevens en eindigt bij de print. De knipoog geeft waarschuwingen en foutmeldingen zodra de invoer onjuist is of indien er bijzondere aandachtspunten zijn.
  • De rapportage is overzichtelijk, duidelijk en logisch opgebouwd en heeft een professionele uitstraling. Ook plattegronden, aanzichten, of bv. kwaliteitsverklaringen kunnen als afbeelding (jpf-, bmp-, pdf- en wmf- formaat) in deze rapportage worden opgenomen.
  • Elke rapportage heeft een referentie naar de gebruikte rekenmethode, het licentienummer en de datum van rapportage. Dit wordt aan de onderzijde van iedere rapportage getoond.
  • Projecten kunnen zeer eenvoudig per e-mail worden verstuurd via een speciale snel-toets.
Uitgelicht

BINK EPG

BINK EPG voldoet aan eisen BRL 9501. Lees meer...