All Images Header

Kwaliteitsverklaringen in EPG

Kwaliteitsverklaringen in EPG

kwaliteitsverklaringen atag

In de EPG-berekening van BINK zijn nu ook energiezuinige ketels van Atag te selecteren. Hier leest u wat de voordelen van deze ketels zijn en dat ze een zeer positieve invloed hebben op de EPC. BINK Software heeft de intentie om haar selectieprogramma’s zo volledig mogelijk te laten zijn. Daarvoor is zij wel afhankelijk van gegevens geleverd door de diverse leveranciers. Atag heeft daar gehoor aan gegeven.

PFHRT en EC-technologie

ATAG cv-ketels uit de zgn. EC-serie maken gebruik van de innovatieve PFHRT-technologie. Deze zijn namelijk voorzien van een extra -in de ketel geïntegreerde – rookgaskoeler, ook wel Economizer genoemd.

Het werkingsprincipe

Deze Economizer bevindt zich in de rookgasafvoer en maakt gebruik van de aanwezige restwarmte van de rookgassen, wanneer de cv-ketel in bedrijf is voor warm water maar ook voor CV. Het koude sanitaire water wordt door de RVS warmtewisselaar met restwarmte uit de rookgassen voorverwarmd, voordat het uiteindelijk door de warmwatervoorziening van de ketel op 60 [°C] wordt gebracht. Hierdoor is er minder energie nodig om het op de juiste temperatuur te brengen.

De relatie met PFHRT

En hier wordt het verschil gemaakt! Het gebruiken van deze (rest)warmte resulteert namelijk in een verhoging van het tapwaterrendement. En juist deze verhoging wordt in de EPG-regelgeving gewaardeerd. Dat is een belangrijk verschil ten opzichte van de oude normering. Op deze manier maakt de geïntegreerde Economizer (EC) een verbetering van de EPC- en Energie Index mogelijk. De EC-technologie wordt toegepast in de ATAG modellen A244EC, E325EC, E264EC.

ALEC en E325EC ALEC.

Om de PFHRT modellen in te kunnen voeren in de BINK software zijn meerdere stappen benodigd. Deze zijn in deze invulinstructie uitgewerkt.