All Images Header

Cursus Leiding CV-Radiatorselectie 20 juni

Cursus Leiding CV-Radiatorselectie 20 juni

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 20/06/2017
09:30 - 12:30

Locatie
DGMR Den Haag

Categorieën


Optimaal leidingnet ontwerpen

Een goed leidingontwerp voor uw CV-installaties zorgt ervoor dat u de kosten voor de aanleg, het onderhoud en het energieverbruik kunt minimaliseren. In de cursus leert u een goed leidingontwerp te maken waarbij u rekening houdt met drukverliezen door leidingweerstanden, de pompdruk, inregelstanden en hoe u de juiste radiatoren en convectoren selecteert.

Inhoud cursus

De cursus begint met een theoretische uitleg van de ISSO-publicatie 18. Deze publicatie over leidingnetberekeningen voor verwarmings- en koelinstallaties in de woning- en utiliteitsbouw ligt ten grondslag aan de BINK-modules Leiding CV en Radiatorselectie. Tijdens deze uitleg leert u hoe u een drukverliesberekening uitvoert om hiermee de opvoerdruk van de circulatiepomp te bepalen. Daarnaast krijgt u uitleg over inregelkarakteristieken, inregelstanden en hoe u de juiste radiatoren en convectoren selecteert.

Na de theoretische uitleg gaat u zelf aan de slag met onze BINK-software. Onder begeleiding van onze ervaren cursusleider leert u hoe u een leidingberekening uitvoert en hoe u uw leidingontwerp en afgiftesysteem kunt optimaliseren.

Voor wie?

De cursus duurt een halve dag en is bedoeld voor zowel beginnende als gevorderde gebruikers die meer uit hun BINK software willen halen.

Leiding CV

 • Inloop/ontvangst
 • Uitleg ISSO-publicatie 18 door gastdocent, waarin de volgende punten naar voren zullen komen:
  • Persfittingen
  • Teveel drukverlies
  • Toepassing alternatief materiaal
  • Weerstand verwarmingslichamen anders dan radiatoren
  • Vloerverwarming met en zonder pomp
  • Vragen en discussie over de werking van de publicatie
 • En nu zelf aan de slag!

Aan de hand van een project zullen bovenstaande onderwerpen behandeld worden. U werkt hiervoor op uw eigen laptop en alles onder begeleiding van een BINK docent. Heeft u geen laptop dan kunt u deze huren voor €25.

Kosten

Kosten per cursus bedragen: €290,- p.p. exclusief BTW, inclusief 10% BINK service korting.

Let op: OTIB-leden komen in aanmerking voor korting op deze cursussen.

De cursus vindt doorgang bij voldoende aanmeldingen.

Klik hier om aan te melden