All Images Header

Cursus Daglicht

Cursus Daglicht

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 12/04/2018
09:00 - 13:00

Locatie
DGMR Arnhem

Categorieën


Cursus Daglicht

 Bereken daglichttoetreding in een handomdraai

 DGMR Daglicht is bij uitstek geschikt voor het bepalen en/of toetsen van de equivalente oppervlakte van daglichtopeningen. Zelfs de daglichtoppervlakte van binnenramen tussen verblijfsgebieden en serres kan eenvoudig worden bepaald. Tevens is het mogelijk om automatisch de effecten van overstekken en belemmeringen inzichtelijk te maken. Bovendien zijn grafische overzichten per situatie beschikbaar. De heldere en controleerbare rapportage toont direct of aan de gestelde eisen ten aanzien van daglicht wordt voldaan.

Inhoud

De cursus begint met een theoretische uitleg van de NEN2057:2011/C1:2012 door een bouwkundig expert van DGMR.  Vervolgens gaat u zelf aan de slag met de module DGMR Daglicht onder begeleiding van een ervaren BINK docent. U start met het opzetten van een gebouw in Builder, het 3-D gebouwmodel van DGMR BINK Software. Daarin leert u vaste constructies te maken, beschaduwingselementen te plaatsen en berekeningen te maken.

Indeling cursus Daglicht

09.00 – 09.30 uur: Inloop / ontvangst

09.30 – 10.30 uur: Uitleg NEN2057:2011/C1:2012 door bouwkundig expert, waarin de volgende punten naar voren zullen komen:

  • Gebouw modelleren
  • Vast constructies
  • Overstekken en belemmeringen
  • Daglichttoetreding binnenramen
  • Invoer complexe projecten
  • Resultaten en rapportage
  • Vragen en discussie over de werking van de publicatie

10.30 – 13.00 uur: En nu zelf aan de slag!

Aan de hand van een project zullen bovenstaande onderwerpen behandeld worden. U werkt hiervoor op uw eigen laptop en onder begeleiding van een ervaren BINK docent.

De cursus vindt doorgang bij voldoende aanmeldingen

Kosten: per cursus €300,- p.p. exclusief BTW, inclusief 10% BINK service korting.

Aanmelden cursus Daglicht

Vul onderstaand formulier in om u aan te melden voor de cursus Daglicht.