All Images Header

Support op afstand

Voor technische support vragen is het soms handig om een BINK medewerker op uw computer te laten meekijken. Door op onderstaand logo te klikken kunt u een online support op afstand sessie opstarten. Bel eerst even met de helpdesk (078-7400201) om een sessienummer op te vragen.

Netviewer downloaden Netviewer downloaden

 Hoe werkt het?

Door te klikken op bovenstaand logo wordt de Netviewer applicatie opgestart. Bij het gebruik van Internet Explorer kan deze direct worden uitgevoerd. Bij andere browsers moet het bestand eerst worden opgeslagen en vervolgens worden uitgevoerd. U ontvangt van de helpdesk telefonisch of per e-mail een sessienummer om de online support sessie op te starten.

Voer vervolgens in het opgestarte programma het van BINK ontvangen sessienummer in. Na het drukken op de knop Verbinden wordt de verbinding gemaakt.

In het volgende dialoogvenster kan u door het drukken op de knop Kiezen eerst nog bepalen welke reeds geopende applicaties onzichtbaar dienen te blijven voor BINK. Bij het drukken op Ja wordt het scherm daadwerkelijk zichtbaar gemaakt.

Als de verbinding tot stand gebracht is, kan de BINK medewerker uw scherm bekijken en blijft er een minivenster met een aantal beschikbare functies bij u in beeld.

Tijdens de verbinding

Gedurende de verbinding zijn de volgende functies beschikbaar:

show
Het scherm van de gebruiker wordt aan BINK support getoond (standaard).
watch
Bekijk het scherm van de BINK medewerker.
remote on
Nadat de gebruiker akkoord is gegaan, kan de computer op afstand worden bediend door de BINK medewerker (remote control).
remote off
De BINK medewerker kan slechts aanwijzen op het scherm van de gebruiker (standaard).
F11
De F11-toets is een veiligheidstoets waarmee de gebruiker onmiddellijk de bediening op afstand kan beëindigen.
X
De sessie wordt beëindigd.

Veiligheid

Netviewer is uitgerust met een aantal veiligheidsmechanismen die een zorgeloos gebruik met betrekking tot gegevensveiligheid garanderen:

willekeurige sessienummers
De willekeurig geproduceerde sessienummers zorgen ervoor dat uitsluitend de gewenste verbinding tot stand gebracht wordt.
128-bits encryptie
Elke verbinding met Netviewer wordt gecodeerd met een algoritme dat aan de SSL norm voldoet, namelijk het 128 bits Blowfish algoritme.
toestemming voor remote control
Standaard start het systeem met ‘alleen kijken’, indien nodig kunnen remote controle rechten toegekend worden door de gebruiker (deze rechten kunnen te allen tijde onmiddellijk beëindigd worden door op de F11-toets te drukken).
selectie van zichtbare applicaties
Met behulp van de optie “Applicatie selectie” kunnen toepassingen (bijvoorbeeld de mail) al dan niet zichtbaar gemaakt worden.
eenvoudig verbinding verbreken
Beide deelnemers kunnen op elk ogenblik met een simpele muisklik de Netviewer verbinding verbreken.
waarborging van authenticiteit
De software van Netviewer is voorzien van het VeriSign-certificaat, dit certificaat waarborgt dat het product een origineel softwareproduct is en geeft de verzekering dat met dit programma in geen geval is geknoeid.
beveiliging van bestanden
Geen enkel bestand kan worden gekopieerd zonder bevestiging, dit geldt voor kopieeracties in beide richtingen.

Door in te stemmen met het gebruik van deze software wordt de BINK medewerker toestemming gegeven om mee te kijken op het beeldscherm en, indien gewenst, de besturing van de computer over te nemen.