All Images Header

Cursus Warmteverlies succes

Cursus Warmteverlies succes

 

WV cursus uitleg Paul de Schepper (24)Tijdens de cursus kregen de deelnemers de grondbeginselen van de warmteverliesberekening uitgelegd door Paul de Schepper, docent kenniscentrum energie Thomas More Hogeschool te Turnhout. Vervolgens vertelde Jean Pierre Geerts van de firma Athla Engineering over het maken van warmteverliesberekeningen in de praktijk.

Met als uitgangspunt een EPB-verslag ging men onder begeleiding zelf aan de slag met het maken van berekeningen met behulp van de BINK Warmteverlies module. Als onderdeel van de snelcursus ontving men een licentie van de rekensoftware. Hiermee kunnen de cursisten 3 maanden lang zonder kosten de software uitproberen.

Per september 2015 is de Belgische installateur verplicht een warmteverliesberekening te overleggen want dan is de Europese Ecodesignrichtlijn van kracht. Door deze richtlijn wordt het minimumrendement van verwarmingstoestellen beduidend opgetrokken, met als gevolg een lager energieverbruik voor de consument.

Kennismaken met de BINK Warmteverlies rekensoftware kan door het volgen van een snelcursus. Wilt u meer hierover weten neem dan contact met ons op via info@binksoftware.be of telefonisch 03-7460073. In november van dit jaar zullen weer een aantal cursussen gepland worden. Deze cursus is met name geschikt voor installateurs en de EPB-verslaggevers.