All Images Header

BINK U-waarde berekening

U-waarde volgens NEN 1068 en NPR 2068

De U-waarde wordt bepaald volgens de handrekenmethode NEN 1068/NPR 2068. De module is geschikt voor het berekenen van de warmtedoorgangscoëfficiënt van zowel enkelvoudige en/of samengestelde constructies. Omdat de module deel uitmaakt van de uniforme BINK omgeving zijn de berekende gegevens van de constructie direct beschikbaar in de andere BINK rekenmodulen. Spouwankers, afschotisolatie en samengestelde constructies kunnen worden ingevoerd.

Normen en richtlijnenU Waardeberekening-94px

  • NEN 1068:2012/C1:2014

Kenmerken U-waarde

  • Stap voor stap invoeren van gegevens
  • Handmatig en grafisch invoeren
  • Enkelvoudige en samengestelde constructies
  • Verwijzingen naar BRISwarenhuis
  • Meldingen, waarschuwingen en foutcontrole
  • Professionele rapportage

U-waarde constructie

Door materiaallagen uit de bibliotheek te selecteren wordt automatisch de constructie grafisch opgebouwd. Eventuele materiaaleigenschappen kunnen worden aangepast. De volgorde van de lagen kan met behulp van de muis worden aangepast. Materialen kunnen worden geselecteerd uit de standaard meegeleverde bibliotheek, uit externe bibliotheken of de eigenschappen kunnen handmatig worden aangemaakt.

Bijzondere mogelijkheden

Ook samengestelde constructies kunnen worden gemaakt. Per sectie wordt dan aangegeven welke fractie van dat materiaal aanwezig is. Bij spouwmuren kan worden aangegeven of er spouwankers aanwezig zijn.

Resultaten en rapportage

Niet alleen het eindresultaat, maar ook alle tussenresultaten zijn beschikbaar en controleerbaar. Resultaten kunnen in diverse formaten worden geëxporteerd (zoals bv. Excel). De professionele rapportage kan naar eigen inzicht worden ingedeeld en voorzien van bijlagen.

Documenten