All Images Header

Alles draait om licht en lucht

Alles draait om licht en lucht

“Het pand van BINK was een oude remise dat nu getransformeerd is tot kantoor. Als installatietechnisch adviseur zorg ik ervoor dat mensen het naar hun zin hebben in het pand. Maar toen ik het voor het eerst zag, heb ik me wel even achter mijn oren gekrabd. Het pand is heel diep en heeft alleen ramen aan de voorkant, waardoor te weinig daglicht kan binnendringen. En alles draait om licht en lucht. Als mensen dat hebben is de rest bijzaak.”

Alles draait om licht en luchtHans Kraak

Licht en lucht waar je je prettig bij voelt

Daarom stelde Hans naast goede ventilatie een dynamisch lichtsysteem voor van Trilux. Dit is een systeem dat de daglichtcyclus volgt en gedurende de dag van kleur verandert, net als daglicht. Zo is het roze in de ochtend en neigt het iets naar blauw in de middag.

“Dit heeft een positief effect op het bioritme van de mens, waardoor ze zich prettiger voelen in hun omgeving. BINK’s remise is een van de eerste gebouwen waar deze nieuwe techniek is toegepast en zorgt ervoor dat ook de mensen achterin het pand plezierig kunnen werken.”

HK Engineering geeft installatietechnische en elektrotechnische adviezen voor projectontwikkelaars, architecten, stichtingen en gemeentes.