All Images Header

Daglichtberekening

Bereken daglichttoetreding in een handomdraai

DGMR Daglicht is bij uitstek geschikt voor het bepalen en/of toetsen van de equivalente daglichtoppervlakte van daglichtopeningen. Ook kan de daglichtoppervlakte van binnenramen tussen verblijfsgebieden en serres eenvoudig worden bepaald. Tevens is het mogelijk om automatisch de effecten van overstekken en belemmeringen inzichtelijk te maken. Bovendien zijn grafische overzichten per situatie beschikbaar. De heldere en controleerbare rapportage toont direct of aan de gestelde eisen ten aanzien van daglicht wordt voldaan. DGMR Daglicht rekent conform de NEN2057:2011/C1:2012

Belemmeringen en overstekken

Met de nieuwste module van DGMR is het nu zeer eenvoudig om overstekken en belemmeringen te bepalen. U kunt de daglichttoetreding van een ruimte zowel op numerieke wijze invoeren als gebruikmaken van het 3D-gebouwmodel in Builder. Met Builder worden alle hoeken automatisch bepaald vanuit het 3D-gebouwmodel.

Snel varianten berekenen

Door de slimme importfunctionaliteit van onze software kunt u de gebouwkenmerken vanuit BIM-modellen eenvoudig gebruiken voor uw daglicht-berekeningen. Is uw project niet in BIM uitgewerkt? Geen punt! Ook met de grafische 3D-invoer van BINK Builder en de uitstekende importmogelijkheden vanuit SketchUp en DXF stelt u snel en eenvoudig uw rekenmodellen samen.
Wijzigingen aan daglichtopeningen in het gebouwmodel zijn snel doorgevoerd. Zo berekent u binnen korte tijd diverse varianten en komt u tot een optimaal ontwerp.

Invoer complexe projecten

Het grafisch invoeren van een gebouw kan eenvoudig en snel met de 3D modelleeromgeving Builder. Per ruimte wordt getoond wat de behaalde daglichttoetreding is van de aanwezige voorzieningen.
Bovendien kunt u uw model direct gebruiken voor andere bouwbesluitberekeningen waaronder energieprestatie, dynamische simulatie, ventilatie, u-waarde en gebruiksoppervlakte.

Overstekken bepalen

Het toepassen van beschaduwingselementen geeft direct overzicht in de behaalde daglichttoetreding. Belemmeringen worden berekend en ook het effect van daglichttoetreding door binnenramen wordt inzichtelijk gemaakt.

Resultaten en rapportage

Niet alleen het eindresultaat, maar ook alle tussen-resultaten zijn beschikbaar en controleerbaar.
Deze worden in overzichtelijke tabelvorm getoond.
Resultaten kunnen in diverse formaten worden geëxporteerd waaronder het Excelformaat. De professionele rapportage kunt u naar eigen wensen indelen en voorzien van bijlagen.

 

Documenten