Image Header slider

Software

Uniek door zowel grafische als handmatige invoer, u kiest wat het beste bij u past.

Image Header slider

Bespaar energie

Met behulp van de Energie-advies suite maakt u een optimaal op elkaar afgestemd installatie- en gebouwontwerp.

Image Header slider

BIM met BINK

Eenvoudig integreren met CAD-pakketten, past naadloos in uw BIM proces.

Image Header slider

Service

Beste en snelste helpdesk die u graag ondersteunt met kennis van normen en berekeningen.

BINK Software

BINK Software BV is de toonaangevende leverancier van technische rekensoftware voor de bouw- en installatiebranche. Ruim 800 organisaties variërend van éénmanszaak tot grote
bouw- en installatiebedrijven maken gebruik van BINK. Vanaf haar start in 1987 is BINK een betrouwbare partner voor duizenden gebruikers.

Meer over ons

 

Producten

BINK is een rekenomgeving waarmee op efficiënte en gebruikersvriendelijke wijze bouwkundige, installatietechnische en bouwfysische berekeningen worden gemaakt.

Het BIM event op de Installatie Vakbeurs Hardenberg

04-08-2016

BINK Software, Linthorst Techniek en Itannex tonen u de mogelijkheden van BIM tijdens een seminar op de Installatie Vakbeurs Hardenberg 2016. Samenwerking in de meest praktische zin van het woord: Hoe kunnen we BIM concreet toepassen?

Lees verder

Voor iedereen die rekent in de bouw- en installatiewereld

15-02-2016

Om zo optimaal mogelijk gebruik te kunnen maken van alle mogelijkheden die de software suites en modules bieden, geeft BINK Software trainingen aan de medewerkers van bedrijven.

Lees verder

Snelcursus Belgische warmteverlies

12-11-2015

Vanwege grote belangstelling voor de Belgische warmteverlies snelcursus afgelopen september, biedt BINK Software u graag de gelegenheid deze cursus alsnog te volgen op vrijdag 4 december te Beveren.

Lees verder

Binnenkort BINK 8.10 beschikbaar

15-10-2015

Medio november is de release van BINK 8.10. Sinds het uitkomen van BINK 8.9 zijn diverse wijzigingen doorgevoerd. Met de versie 8.10 bent u weer helemaal up-to-date. Vergeet niet te updaten!

Lees verder

Cursus Warmteverlies succes

12-10-2015

Met als uitgangspunt een EPB-verslag ging men onder begeleiding zelf aan de slag met het maken van berekeningen met behulp van de BINK Warmteverlies module. Als onderdeel van de snelcursus ontving men een licentie van de rekensoftware.

Lees verder

BINK Software op de Installatie Vakbeurs Hardenberg

13-07-2015

Na een jaartje te hebben overgeslagen, staan we dit jaar weer op de Installatie Vakbeurs te Hardenberg. Kom langs en zie hoe u tijd en geld bespaart met onze gebruiksvriendelijke ontwerpsoftware. Reserveer alvast een dag in uw agenda voor deze informatieve beurs.

Lees verder

In memoriam Karel Krijger 1956 – 2015

15-06-2015

Op 11 juni j.l. hebben wij veel te vroeg afscheid moeten nemen van de oprichter en mededirecteur van ons bedrijf, die ons een week eerder op 6 juni ontvallen was.

Lees verder

Met meer kennis en kunde een EPC van maximaal 0.4 halen

04-05-2015

In mei en juni heeft BINK Software een drietal EPG cursussen gepland.

Lees verder

Herziening BINK Tapwaterberekening

02-04-2015

De BINK Tapwatermodule is grotendeels herzien vanwege de nieuwe rekenregels volgens ISSO-publicatie 55:2013. Hier leest u over de meest ingrijpende aanpassingen in: ISSO-publicatie 55, Leidingwaterinstallaties voor woon- en utiliteitsgebouwen: herziene versie 2013

Lees verder

BINK BIM tour door Nederland en België

31-03-2015

In april start BINK Software met een tour door Nederland en België langs alle BINK klanten.

Lees verder

Rekenen wordt leuker!

28-01-2015

In de veranderende installatiebranche, die qua automatisering nog in de kinderschoenen staat, zal het werken in een centraal gebouwmodel een steeds grotere rol gaan spelen.

Lees verder

BINK 9 update

15-01-2015

Er is een nieuwe versie van BINK 9 online gezet. Hieronder de lijst met vernieuwingen en verbeteringen

Lees verder

BINK hands-on sessies

09-01-2015

Werkt u al met BINK maar wilt u uw pakket uitbreiden? Dan is de hands-on sessie een prima manier om nieuwe modules te leren kennen.

Lees verder

BINK EPG conform NEN 1068 en NEN 8088

15-12-2014

Het Bouwbesluit stelt per 1 januari een hogere eis aan de EPC en de Rc waarden. De normen voor het bepalen van de EPG, beschreven in NEN 7120 (en daarmee samenhangend de NEN 1068 & NEN 8088), zijn in 2014 aangepast en worden per Januari 2015 door het Bouwbesluit aangestuurd. In Januari 2015 komt de aangepaste rekenmethode voor Energieprestatie EPG in BINK beschikbaar.

Lees verder

Nieuwe functionaliteit BINK Builder

11-12-2014

De eerste feature is een grafische module die veel beter presteert. Het roteren, verplaatsen en zoomen van de weergave en het tonen van subvlakken (geplaatste vaste constructies) gaat nu veel sneller.

Lees verder

BINK Hands-on sessies

09-10-2014

BINK Software laat u graag kennis maken met haar rekenpakket voor zowel bouw- als installatietechnische berekeningen. Wanneer u zich nu aanmeldt kunt u tot eind 2014 de software gratis uitproberen.

Lees verder

Bespaar met BINK op Energie 2014

01-10-2014

Met BINK maakt u alle energieberekeningen vanuit één database. Gebouwgegevens leest u in BINK Builder in en vervolgens maakt u de benodigde berekeningen zoals Warmteverlies, Koellast, EPG of een TO berekening. Vanuit de rekenprogramma’s kunt u met ISSO-digitaal direct de verschillende publicaties raadplegen.

Lees verder

Nieuwe node editor in BINK 9

04-09-2014

De node editor maakt het gemakkelijk om installaties, interne lasten en toeslagen te koppelen aan een gebouw. Tevens geeft het de gemaakte koppelingen overzichtelijk weer. Koppelen van systemen gaat eenvoudig door deze naar installatieconfiguraties te slepen. Hierdoor is in één oogopslag duidelijk hoe verwarmings- en klimatiseringssystemen zijn geconfigureerd.

Lees verder

Update BINK Tapwaterberekening

04-09-2014

Met het updaten van de BINK Tapwaterberekening is het nu mogelijk om pers- en knelfittingen door te rekenen. De rekenmethode is aangepast aan de laatste versie van ISSO 18. Door de ringdikte in te geven welke het percentage is van de wanddikte ter plaatse van de vernauwing, kan de weerstand worden berekend.

Lees verder

Veel show tijdens ‘enige echte OpenBIM event’

21-07-2014

Dat een aantal softwarehuizen die normaal gesproken niet of maar moeizaam samen komen in één ruimte het initiatief en de tijd namen om te spreken over de mogelijkheden en toekomst van OpenBIM was op z’n minst bijzonder.

Lees verder

Het enige échte OpenBIM event ’14

10-06-2014

OpenBIM is samenwerken met andere partijen zonder verplichting dezelfde software te gebruiken. Middels open standaarden kunnen pakketten onderling communiceren en werkt iedere partij met het voor hem/haar meest geschikte pakket.

Lees verder

Support tijdens BIMCaseweek

21-05-2014

Vier dagen lang kunnen de deelnemers gebruikmaken van de BINK programmatuur. Hiermee kunnen zij uitstekend uit de voeten in het BIM proces. Tekeningen in CAD of SketchUp kunnen ingelezen worden in BINK Builder waarna het rekenen kan beginnen. Denk daarbij aan alle energieberekeningen zoals Warmteverlies, Koellast, EPG of thermische simulatie. Wilt u meer weten over deze berekeningen dan belt u naar 078-7400201.

Lees verder

Geslaagde BINK relatiedag!

21-05-2014

Jongstleden donderdag 15 mei vond de BINK relatiedag “BINK Breed in de Branche” plaats. Gedurende deze middag gaven een viertal sprekers presentaties over onderwerpen spelend in de installatie- en bouwbranche. Er was gekozen voor deze brede opzet omdat BINK het softwarepakket is voor de installatie- en bouwbranche. Op deze middag konden zowel installateurs, adviseurs, architecten als bouwkundigen hun hart ophalen.

Lees verder

Nieuwe versie BINK 9

16-05-2014

Wijzigingen per 12 mei 2014

Lees verder

Goed bezochte BINK Tapwater cursus

25-04-2014

Het was even passen en meten maar uiteindelijk hadden alle deelnemers een plaats. Gestart werd met een uitgebreide behandeling van de wijzigingen in de herziene versie van ISSO-publicatie 55.

Lees verder

BINK Warmteverlies volledig vernieuwd

23-04-2014

Met het overgaan van de BINK Warmteverliesberekening ISSO 51/53/57 naar versie 9 is het nu nog makkelijker gegevens met diverse BINK berekeningen uit te wisselen.

Lees verder

“BINK breed in de branche”

08-04-2014

Op 15 mei organiseert BINK software haar relatiedag: "BINK Breed in de Branche". Op deze dag komen zeer interessante onderwerpen aan bod die u niet mag missen.

Lees verder

Succesvolle ‘Uitgerekend BIM!’ roadshow

31-01-2014

Uitgerekend BIM! Een revolutionaire oplossing waarmee de benodigde invoertijd ten opzichte van het traditionele rekenwerk teruggebracht van (6 man)weken naar (4 man)dagen.

Lees verder

Rekenmarkt

Klik op één van de bedrijfslogo’s voor meer informatie.