All Images Header

Nieuws

DGMR BINK Kennissessie goed ontvangen 26-03-2018

Donderdag 22 maart waren diverse klanten en prospects aanwezig bij de DGMR BINK Kennissessie. Tijdens deze bijeenkomst gaf Martin Zuurmond, sales consultant bij DGMR BINK Software, een heldere uitleg over het 3-D Gebouwmodel, de Warmteverlies module en de dynamische simulatie module DYWAG.

Meer informatie
BINK Kennissessies 26-01-2018

Dit voorjaar heeft DGMR BINK Software een aantal kennissessies gepland voor haar gebruikers en eventuele toekomstige gebruikers. Deze sessies zijn bedoeld om uw BINK-kennis op te frissen dan wel kennis te maken met een aantal BINK programma’s.

Meer informatie
DGMR lanceert gratis software voor MPG-berekeningen 13-02-2018

Sinds 1 januari 2018 is het verplicht om met een MPG-berekening de milieubelasting van nieuwbouwwoningen en kantoren inzichtelijk te maken. Als koploper op het gebied van duurzaam bouwen stelt DGMR haar softwarepakket MPGcalc nu gratis ter beschikking.

Meer informatie
BINK 8 en 9 vernieuwd! 18-12-2017

De modulen Daglichttoetreding, Ventilatie en Spuiventilatie maken nu ook onderdeel uit van BINK 9. Met Daglichttoetreding is het nu zeer eenvoudig om overstekken en belemmeringen te bepalen.

Meer informatie
Workshop EPC BENG op VSK 2018 18-12-2017

Energiebesparing is één van de belangrijkste thema’s in de bouw- en installatiewereld. Vanaf 2020 wordt de huidige EPC-methodiek vervangen door BENG. Maar wat heeft dit voor consequenties op de systemen en technieken die u nu toepast?

Meer informatie
2017 jaar van synergie voor DGMR Software 18-12-2017

Afgelopen jaar stond voor DGMR en BINK in het teken van de synergie. Zo zijn ons BINK team en productportfolio overgenomen door DGMR Software. Met deze overname is beider positie nog meer versterkt in de markt van softwareproducten voor de bouw- en installatiebranche.

Meer informatie
Helpdesk op 5 december vanaf 15:00 uur gesloten 04-12-2017

Op dinsdag 5 december is de BINK helpdesk vanaf 15:00 uur vanwege Sinterklaas gesloten. Woensdag staan wij weer voor u klaar.

Meer informatie
Beperkte bereikbaarheid vanwege teamuitje 05-10-2017

Vanwege een teamuitje is de helpdesk deze middag niet bereikbaar. Morgen zijn weer aanwezig!

Meer informatie
College Tour op Installatie Vakbeurs een succes 19-09-2017

Op dinsdag 12 september vond de door OTIB georganiseerde College Tour plaats op de Installatie Vakbeurs te Hardenberg. Een kleine 30 leerlingen bezocht de stand van DGMR BINK Software om het antwoord te vinden op...

Meer informatie
Maak kennis met de nieuwe standaard voor Warmteverlies 01-08-2017

Wij nodigen u graag uit om kennis te maken met deze nieuwste versie van BINK Warmteverlies tijdens de Installatie Vakbeurs 2017 op 12 t/m 14 september in Evenementenhal Hardenberg.

Meer informatie
BINK lanceert nieuwe standaard voor Warmteverliesberekeningen 20-07-2017

Met ingang van 13 juli 2017 introduceert DGMR BINK Software haar nieuwste module voor warmteverliesberekeningen. In samenwerking met onze kennispartner ISSO hebben wij de vernieuwde publicaties 51, 53 en 57 volledig geïntegreerd in onze software.

Meer informatie
Ernstig gebrek aan kennis over brandveiligheid 13-07-2017

Het Bouwbesluit staat bol van ingewikkelde juridische teksten. Bij velen ontbreekt het simpelweg aan nieuwsgierigheid om echt in de materie te duiken. En in het hoger onderwijs bieden we geen opleiding Brandveiligheid aan. Een openhartig interview met Johan Koudijs, directeur en adviseur brandveiligheid bij DGMR, met als slotsom: “Het is in Nederland slecht gesteld met de kennis over brandveiligheid.”

Meer informatie
Brandoverslag berekenen vanuit BIM-modellen 13-07-2017

Twee jaar geleden besloot KVMC Management & Consultancy om al hun bouwbesluit- en installatieberekeningen uit te voeren met de producten van BINK Software. Goede ervaringen met de software en de integratie met het BIM-proces waren de belangrijkste redenen voor het bedrijf uit Dordrecht om voor BINK te kiezen. Sinds april dit jaar werkt KVMC ook met Brando Professional. Adviseur brandveiligheid Rogier Baakman deelt zijn ervaringen.

Meer informatie
Bouwbesluit zorgt niet voor brandveilig gebouw 13-07-2017

De Volkskrant, NRC en Nieuwsuur. Wie het nieuws rond de fatale flatbrand in Londen heeft gevolgd kon niet om DGMR’s brandveiligheidsexpert en professor Peter van de Leur heen. Speciaal voor deze nieuwsbrief spraken wij met onze collega over de Nederlandse situatie. Zijn mening is duidelijk: veel partijen nemen brandveiligheid niet serieus, zien het als kostenpost en ook toezicht op de kwaliteit laat te wensen over.

Meer informatie
Hester Thoen wint DGMR BINK Publieksprijs tijdens bouwfysicadag 15-06-2017

Hester Thoen heeft de DGMR BINK Software Publieksprijs gewonnen voor de presentatie van haar afstudeerscriptie tijdens de NVBV Kennisdag Bouwfysica van 14 juni 2017. Zij kreeg 44 van de honderd stemmen en bleef daarmee de nummer twee, Reinier Scholten, vier stemmen voor.

Meer informatie
DGMR BINK op NVBV-Kennisdag 16-05-2017

Ook dit jaar is DGMR BINK weer aanwezig op de Bouwfysica Kennisdag van de NVBV. Tijdens de NVBV-Kennisdag op woensdag 14 juni 2017 tonen wij ons complete aanbod van hoogwaardige softwareproducten voor bouwfysische berekeningen.

Meer informatie
Kennis en kunde vergroten? 16-05-2017

Dat kan door u op te geven voor één van de BINK cursussen die gepland staan voor dit jaar. U kunt uw kennis en kunde op het gebied van zowel energie, installatie en bouwfysica vergroten door één of meerdere cursussen te volgen. Na een theoretische introductie van een expert gaat u onder begeleiding van een zeer ervaren BINK-gebruiker aan de slag.

Meer informatie
BINK 9 update met vernieuwde koellastberekening 16-05-2017

De BINK Koellast module is vernieuwd volgens Kleintje Koellast 2017 / ISSO 8:1985. Daarnaast zijn in BINK EPC voorlopige BENG indicatoren nu beschikbaar. Daarnaast is er nog steeds het voordeel van 1 keer invoeren en vervolgens meerdere berekeningen maken. Lees hier meer over de volledige update of vraag een demo aan.

Meer informatie
Cursussen Brando Professional 13-04-2017

Op 9 en 12 mei organiseert BINK Software een tweetal cursussen Brando Professional. Tijdelijk kunt u ook profiteren van een unieke aanbieding!

Meer informatie
Nieuwste update BINK 9 03-04-2017

In de laatste update is niet alleen de laatste Brando norm opgenomen, maar zijn er ook andere veranderingen in de software opgenomen. Open het bericht voor een lijst van alle verbeteringen in de laatste update.

Meer informatie
Brandoverslag vanuit BIM met Brando Professional 03-04-2017

Het modelleren en invoeren van gebouwkenmerken en brandwerende eigenschappen van constructie-onderdelen is vaak een tijdrovende en kostbare klus. Brando Professional brengt daar nu verandering in.

Meer informatie
BINK gaat verhuizen 16-03-2017

In verband met onze verhuizing op vrijdag 24 maart zijn wij die dag zeer beperkt bereikbaar. Als alles goed gaat zijn wij maandag 27 maart gewoon weer te bereiken,

Meer informatie
BINK Software en DGMR Software gaan samen verder 07-02-2017

Met trots delen wij u mee dat BINK Software samengaat met DGMR Software. Vanaf 1 januari 2017 trekken we gezamenlijk op. BINK Software is al jaren een vertrouwde leverancier van rekensoftware voor de bouw- en installatiebranche. Door de samenvoeging met DGMR Software kunnen wij u nog beter blijven voorzien van hoogwaardige producten.

Meer informatie
Even ontsnappen! 15-12-2016

Na een jaar keihard werken is het lekker om even te ontsnappen aan de waan van de dag. Het BINK team knijpt er dan ook even tussenuit.

Meer informatie
Tekenen én rekenen in BIM 03-11-2016

'Handig, dat 3D tekenen, maar we willen ook in BIM kunnen rekenen met de onderliggende gegevens.' Met die wens stapte Linthorst Techniek onlangs naar BINK Software.

Meer informatie
Persfittingen in BINK Tapwaterberekening 03-11-2016

Door het gebruik van pers- of knelfittingen in kunststof leidingen kunnen er aanzienlijke vernauwingen ontstaan bij het gebruik van koppelstukken. Daarom is nu de mogelijkheid toegevoegd om aangepaste diameters te gebruiken in BINK.

Meer informatie
Van BINK 8 naar BINK 9 03-11-2016

Bij deze nieuwste update zijn weer een aantal modules vanuit BINK 8 gemigreerd naar BINK 9. Nieuw in BINK 9 zijn Radiatorselectie en de Hygrothermische berekening volgens Glaser. Lees het bericht voor een opsomming van alle nieuwe functionaliteit.

Meer informatie
Zeer geslaagd 3-partijen BIM event 22-09-2016

Met een opkomst van ruim 40 geïnteresseerden was het BINK BIM event op 14 september vooraf aan de Installatie Vakbeurs Hardenberg zeer geslaagd.

Meer informatie
BINK cursussen in het najaar 19-09-2016

Voor het eind van het jaar uw kennis en vaardigheden opfrissen? In het najaar organiseert BINK Software een aantal cursussen met de volgende onderwerpen

Meer informatie
Het BIM event op de Installatie Vakbeurs Hardenberg 04-08-2016

BINK Software, Linthorst Techniek en Itannex tonen u de mogelijkheden van BIM. Samenwerking in de meest praktische zin van het woord: Hoe kunnen we BIM concreet toepassen?

Meer informatie
BINK Glaser app voor hygrothermische berekening is vernieuwd 26-07-2016

De BINK Glaser app voor hygrothermische berekening is vernieuwd. Met deze gratis app kan u eenvoudig de warmte en vochttechnische kwaliteit van een constructie bepalen. In deze app vindt u de meest gebruikte materialen om eigen constructies samen te stellen.

Meer informatie
Superzuinige woning 14-07-2016

In Nederland staat een flink aantal woningen met energielabel D of E. De komende jaren komt hier verandering in nu woningcorporaties – richting 2020 – verplicht zijn hun woningvoorraad te verduurzamen.

Meer informatie
Ajilon maakt kennis met BINK 19-05-2016

Donderdag 12 mei was Martin Zuurmond van BINK Software bij Ajilon Engineering Rotterdam te gast om de medewerkers mee te nemen in de toepassingen en mogelijkheden van BINK.

Meer informatie
Veel vernieuwingen in BINK 9 18-05-2016

In de nieuwe update van BINK 9 zijn veel vernieuwingen toegevoegd. Zoals bijvoorbeeld de manier hoe met kwaliteitsverklaringen wordt omgegaan.

Meer informatie
Kingspan details in BINK bibliotheek
Kingspan psi-waarden BINK bibliotheek 17-05-2016

Kingspan Insulation is nu ook met berekende PSI-waarden opgenomen in de bibliotheek van BINK software.

Meer informatie
Nieuwe data BINK hands-on sessies 09-05-2016

U bent op zoek naar technische rekensoftware die binnen uw bedrijf past? Dan zijn de BINK hands-on sessies een prima manier om kennis te maken met BINK. Deze sessies zijn specifiek gericht op het in korte tijd leren kennen van het softwarepakket.

Meer informatie
Update BINK 9 beschikbaar 19-04-2016

Er is een nieuwe update beschikbaar voor BINK 9. Bij het opstarten van BINK krijgt u vanzelf een melding met de mogelijkheid deze update te downloaden.

Meer informatie
BIMdating met BINK Software 01-04-2016

Tijdens dit evenement zal BINK Software aanwezig zijn op de informatiemarkt. Daar tonen wij u graag wat de stand van zaken is wat betreft de rekensoftware van BINK en BIM. Zoals wat er al mogelijk is qua informatie-uitwisseling en wat nog de nodige ontwikkeling behoeft.

Meer informatie
Kwaliteitsverklaringen in EPG 09-03-2016

In de EPG-berekening van BINK zijn nu ook energiezuinige ketels van Atag te selecteren. Hier leest u wat de voordelen van deze ketels zijn en dat ze een zeer positieve invloed hebben op de EPC.

Meer informatie
Nieuwste SBR referentiedetails beschikbaar 09-03-2016

De nieuwste referentiedetails zijn nu beschikbaar in BINK software. De waarden uit deze details kunnen worden gebruikt in de BINK modules EPG en Warmteverlies.

Meer informatie
Voor iedereen die rekent in de bouw- en installatiewereld 15-02-2016

Om zo optimaal mogelijk gebruik te kunnen maken van alle mogelijkheden die de software suites en modules bieden, geeft BINK Software trainingen aan de medewerkers van bedrijven.

Meer informatie
nieuwjaarsduik
BINK start fris het nieuwe jaar 04-01-2016

BINK start het jaar met een frisse duik en licht een tipje van de sluier op wat betreft de ontwikkelingen voor het komende jaar.

Meer informatie
node editor installaties
Eerste BINK 9 update van het jaar 03-01-2016

BINK software gaat 2016 in met een update bestaande uit vele verbeteringen en toevoegingen voor BINK 9, Builder, Reporter, BIM Connector en Bintranet. Open het bericht voor de volledige lijst.

Meer informatie
BINK 8.10 nu beschikbaar! 26-11-2015

De nieuwe versie van BINK 8 is nu beschikbaar! In de nieuwe versie zitten een aantal belangrijke aanpassingen en technische verbeteringen.

Meer informatie
Binnenkort BINK 8.10 beschikbaar 15-10-2015

Medio november is de release van BINK 8.10. Sinds het uitkomen van BINK 8.9 zijn diverse wijzigingen doorgevoerd. Met de versie 8.10 bent u weer helemaal up-to-date. Vergeet niet te updaten!

Meer informatie
Cursus Warmteverlies succes 12-10-2015

Met als uitgangspunt een EPB-verslag ging men onder begeleiding zelf aan de slag met het maken van berekeningen met behulp van de BINK Warmteverlies module. Als onderdeel van de snelcursus ontving men een licentie van de rekensoftware.

Meer informatie
Nieuwe functionaliteit BINK Builder 11-12-2014

De eerste feature is een grafische module die veel beter presteert. Het roteren, verplaatsen en zoomen van de weergave en het tonen van subvlakken (geplaatste vaste constructies) gaat nu veel sneller.

Meer informatie
BINK Hands-on sessies 09-10-2014

BINK Software laat u graag kennis maken met haar rekenpakket voor zowel bouw- als installatietechnische berekeningen. Wanneer u zich nu aanmeldt kunt u tot eind 2014 de software gratis uitproberen.

Meer informatie
Bespaar met BINK op Energie 2014 01-10-2014

Met BINK maakt u alle energieberekeningen vanuit één database. Gebouwgegevens leest u in BINK Builder in en vervolgens maakt u de benodigde berekeningen zoals Warmteverlies, Koellast, EPG of een TO berekening. Vanuit de rekenprogramma’s kunt u met ISSO-digitaal direct de verschillende publicaties raadplegen.

Meer informatie
Nieuwe node editor in BINK 9 04-09-2014

De node editor maakt het gemakkelijk om installaties, interne lasten en toeslagen te koppelen aan een gebouw. Tevens geeft het de gemaakte koppelingen overzichtelijk weer. Koppelen van systemen gaat eenvoudig door deze naar installatieconfiguraties te slepen. Hierdoor is in één oogopslag duidelijk hoe verwarmings- en klimatiseringssystemen zijn geconfigureerd.

Meer informatie
Update BINK Tapwaterberekening 04-09-2014

Met het updaten van de BINK Tapwaterberekening is het nu mogelijk om pers- en knelfittingen door te rekenen. De rekenmethode is aangepast aan de laatste versie van ISSO 18. Door de ringdikte in te geven welke het percentage is van de wanddikte ter plaatse van de vernauwing, kan de weerstand worden berekend.

Meer informatie
Veel show tijdens ‘enige echte OpenBIM event’ 21-07-2014

Dat een aantal softwarehuizen die normaal gesproken niet of maar moeizaam samen komen in één ruimte het initiatief en de tijd namen om te spreken over de mogelijkheden en toekomst van OpenBIM was op z’n minst bijzonder.

Meer informatie
Het enige échte OpenBIM event ’14 10-06-2014

OpenBIM is samenwerken met andere partijen zonder verplichting dezelfde software te gebruiken. Middels open standaarden kunnen pakketten onderling communiceren en werkt iedere partij met het voor hem/haar meest geschikte pakket.

Meer informatie
Support tijdens BIMCaseweek 21-05-2014

Vier dagen lang kunnen de deelnemers gebruikmaken van de BINK programmatuur. Hiermee kunnen zij uitstekend uit de voeten in het BIM proces. Tekeningen in CAD of SketchUp kunnen ingelezen worden in BINK Builder waarna het rekenen kan beginnen. Denk daarbij aan alle energieberekeningen zoals Warmteverlies, Koellast, EPG of thermische simulatie. Wilt u meer weten over deze berekeningen dan belt u naar 078-7400201.

Meer informatie
Geslaagde BINK relatiedag! 21-05-2014

Jongstleden donderdag 15 mei vond de BINK relatiedag “BINK Breed in de Branche” plaats. Gedurende deze middag gaven een viertal sprekers presentaties over onderwerpen spelend in de installatie- en bouwbranche. Er was gekozen voor deze brede opzet omdat BINK het softwarepakket is voor de installatie- en bouwbranche. Op deze middag konden zowel installateurs, adviseurs, architecten als bouwkundigen hun hart ophalen.

Meer informatie
Nieuwe versie BINK 9 16-05-2014

Wijzigingen per 12 mei 2014

Meer informatie
Goed bezochte BINK Tapwater cursus 25-04-2014

Het was even passen en meten maar uiteindelijk hadden alle deelnemers een plaats. Gestart werd met een uitgebreide behandeling van de wijzigingen in de herziene versie van ISSO-publicatie 55.

Meer informatie
BINK Warmteverlies volledig vernieuwd 23-04-2014

Met het overgaan van de BINK Warmteverliesberekening ISSO 51/53/57 naar versie 9 is het nu nog makkelijker gegevens met diverse BINK berekeningen uit te wisselen.

Meer informatie
“BINK breed in de branche” 08-04-2014

Op 15 mei organiseert BINK software haar relatiedag: "BINK Breed in de Branche". Op deze dag komen zeer interessante onderwerpen aan bod die u niet mag missen.

Meer informatie
Herziening BINK Tapwaterberekening 02-04-2015

De BINK Tapwatermodule is grotendeels herzien vanwege de nieuwe rekenregels volgens ISSO-publicatie 55:2013. Hier leest u over de meest ingrijpende aanpassingen in: ISSO-publicatie 55, Leidingwaterinstallaties voor woon- en utiliteitsgebouwen: herziene versie 2013

Meer informatie
Succesvolle ‘Uitgerekend BIM!’ roadshow 31-01-2014

Uitgerekend BIM! Een revolutionaire oplossing waarmee de benodigde invoertijd ten opzichte van het traditionele rekenwerk teruggebracht van (6 man)weken naar (4 man)dagen.

Meer informatie
BINK Software op de Installatie Vakbeurs Hardenberg 13-07-2015

Na een jaartje te hebben overgeslagen, staan we dit jaar weer op de Installatie Vakbeurs te Hardenberg. Kom langs en zie hoe u tijd en geld bespaart met onze gebruiksvriendelijke ontwerpsoftware. Reserveer alvast een dag in uw agenda voor deze informatieve beurs.

Meer informatie
BINK 9 update 15-01-2015

Er is een nieuwe versie van BINK 9 online gezet. Hieronder de lijst met vernieuwingen en verbeteringen

Meer informatie
Rekenen wordt leuker! 28-01-2015

In de veranderende installatiebranche, die qua automatisering nog in de kinderschoenen staat, zal het werken in een centraal gebouwmodel een steeds grotere rol gaan spelen.

Meer informatie
BINK BIM tour door Nederland en België 31-03-2015

In april start BINK Software met een tour door Nederland en België langs alle BINK klanten.

Meer informatie
Met meer kennis en kunde een EPC van maximaal 0.4 halen 04-05-2015

In mei en juni heeft BINK Software een drietal EPG cursussen gepland.

Meer informatie
In memoriam Karel Krijger 1956 – 2015 15-06-2015

Op 11 juni j.l. hebben wij veel te vroeg afscheid moeten nemen van de oprichter en mededirecteur van ons bedrijf, die ons een week eerder op 6 juni ontvallen was.

Meer informatie
BINK hands-on sessies 09-01-2015

Werkt u al met BINK maar wilt u uw pakket uitbreiden? Dan is de hands-on sessie een prima manier om nieuwe modules te leren kennen.

Meer informatie
BINK EPG conform NEN 1068 en NEN 8088 15-12-2014

Het Bouwbesluit stelt per 1 januari een hogere eis aan de EPC en de Rc waarden. De normen voor het bepalen van de EPG, beschreven in NEN 7120 (en daarmee samenhangend de NEN 1068 & NEN 8088), zijn in 2014 aangepast en worden per Januari 2015 door het Bouwbesluit aangestuurd. In Januari 2015 komt de aangepaste rekenmethode voor Energieprestatie EPG in BINK beschikbaar.

Meer informatie